donderdag, 11. juni 2015 - 15:55

Schoonmakers op Schiphol aangehouden voor diefstallen uit vliegtuig

Schoonmakers op Schiphol aangehouden voor diefstallen uit vliegtuig
Foto: SXC
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft tussen 2 en 9 juni vijf medewerkers van een schoonmaakbedrijf aangehouden die verdacht worden van diefstal uit vliegtuigen. De schoonmakers waren allen werkzaam op de luchthaven. De voornamelijk luxe goederen werden weggenomen uit de trolley’s die zich aan boord van het vliegtuig bevonden.

De Marechaussee startte onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek naar diefstallen van goederen uit vliegtuigen. De voornamelijk luxe artikelen werden ontvreemd uit cateringtrolley’s in het vliegtuig. De goederen waren bestemd voor de verkoop aan boord.

Het onderzoek leidde naar medewerkers van een schoonmaakbedrijf. Tijdens het schoonmaken van het vliegtuig werden de trolley’s geopend en de goederen ontvreemd. Ook werden etenswaren en drank uit de trolley’s gepakt en genuttigd. Een deel van de gestolen goederen, zoals kostbare horloges en pennen van soms meer dan 1000 euro, werden via advertenties op internet aangeboden.

Op locaties in Hoofddorp, Amsterdam en Almere hebben op last van de Rechter Commissaris huiszoekingen plaatsgevonden en zijn vijf medewerkers van een schoonmaakbedrijf als verdachten van (poging) diefstallen aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen inbeslaggenomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie: