donderdag, 11. juni 2015 - 16:03

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding verdachte met vuurwapen

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding verdachte met vuurwapen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Dordrecht

Agenten van de politie in Dordrecht hebben donderdag 11 juni rond 01.15 uur twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een 19-jarige verdachte uit Dordrecht. Niemand werd door de kogels geraakt.

Even voor de aanhouding was bij de politie de melding binnengekomen dat op de Brugweg een man met een vuurwapen was gezien. Meerdere agenten gingen ter plaatse en troffen op de Brugweg een man aan, die voldeed aan het signalement. De agenten riepen de verdachte meermalen aan en zeiden hem dat hij was aangehouden, maar de man trok zich daar niets van aan en hij ging er direct vandoor. In de duisternis konden de agenten niet goed zien of de man iets in zijn handen had, waarop een van hen een waarschuwingsschot loste om hem te doen stoppen.

Aangehouden

De man negeerde alles en iedereen en rende richting het Wilgenbos. Twee andere agenten zagen hem daar rennen en ook zij sommeerden hem te stoppen, wat hij opnieuw niet deed. Na het lossen van een tweede waarschuwingsschot, gaf de man zich wel over en kon hij probleemloos aangehouden worden. In zijn directe omgeving werd daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. De man zit vast.