donderdag, 11. juni 2015 - 16:36 Update: 11-06-2015 16:40

'Turkse onderwereld nu meest zorgwekkend'

'Turkse onderwereld nu meest zorgwekkend'
Foto: EHF
Amsterdam

Volgens hoofdcommissaris Pieter-Jaap Albersberg van de eenheid Amstedam is het conflict in de Turkse onderwereld het meest zorgwekkend op dit moment. Dit zei Aalbersberg in een interview met het AT5 programma ‘Het verhoor’.

'Er zijn op dit moment drie 'werelden' waar we tegen aanlopen', stelt Aalbersberg. 'Het zijn verschillende groepen, die niet bij elkaar horen. Naast de Marokkaanse onderwereld en de Hollandse netwerken is het nu dus vooral een groot conflict binnen de Turkse georganiseerde misdaad dat de politie het meest zorgen baart.’

Aalbersberg: 'Het is niet alleen een Amsterdams, maar een internationaal vraagstuk. Met liquidaties in Istanbul en op andere plekken in Nederland. Over dit conflict maken we ons het meest zorgen. Binnen deze groep is veel dreiging. We waarschuwen ook veel mensen en zien er ook veel tijdelijk vertrekken'.

Eind vorig jaar werden er meerdere Turken in Amsterdam geliquideerd. De meest recente is de poging tot liquidatie van de weduwe van de op 26 april omgebrachte Baris Önder.

Provincie:
Blik op 112: