donderdag, 11. juni 2015 - 23:05 Update: 12-06-2015 0:28

Artsen copiloot Germanwings wisten dat Lubitz niet kon vliegen, maar waarschuwden niet

Artsen copiloot GermanWings wisten dat Lubitz niet kon vliegen,  maar waarschuwden niet
Foto: Archief EHF
Marseille

In de maand voor zijn dood bezocht Germanwings-copiloot Andreas Lubitz minstens zeven artsen onder wie drie psychiaters.

De artsen waren van mening dat Lubitz niet kon vliegen, maar lieten na dit aan zijn werkgever vliegtuig-maatschappij Germanwings mee te delen. Dat deden ze niet omdat dat in strijd geweest zou zijn met het strenge medisch beroepsgeheim in Duitsland, zo liet de Franse aanklager Brice Robin donderdag tijdens een persconferentie in Marseille weten. Dit melden verschillende media.

De laatste vijf jaar van zijn leven bezocht Lubitz in totaal 41 artsen. Hij had oogproblemen die mogelijk werden veroorzaakt door zijn psychische problemen. De klachten waren zeer ernstig. Lubitz vreesde dat hij blind zou worden en zijn baan als piloot zou verliezen.

Door zijn fysieke en mentale gesteldheid zou de 27-jarige piloot niet in staat zijn geweest om te vliegen. Zijn moeilijke situatie zou hem ertoe gedreven hebben het vliegtuig van Germanwings moedwillig te laten neerstorten.

Op 24 maart vloog Lubitz, nadat hij de gezagvoerder had buitengesloten uit de cockpit, met een Airbus tegen een berg in het zuidoosten van Frankrijk. Daarbij vonden 150 mensen de dood.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):