vrijdag, 12. juni 2015 - 9:08 Update: 12-06-2015 13:53

'Vrouw hoort pas na 1,5 jaar dat ze iemand dood reed'

'Vrouw hoort pas na 1,5 jaar dat ze iemand dood reed'
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Etten-Leur

Een 23-jarige vrouw uit Etten-Leur kreeg pas anderhalf jaar na een ongeval te horen dat ze iemand had dood gereden. De vrouw veroorzaakte een verkeersongeval waarbij de tegenpartij zwaargewond raakte en drie maanden later overleed. Dit meldt het AD.

De onwetendheid van het overlijden lag niet aan de chauffeuse uit Etten-Leur, maar was een wens van het slachtoffer. Die wilde geen contact met de vrouw.

De aanrijding vond op 9 november 2013 plaats bij de kruising richting de Parklaan in Etten-Leur. De kruising werd tijdelijk geregeld door verkeerslichten vanwege reconstructie van de kruising. Het verkeerslicht stond al enige tijd op rood en wachtende automobilisten reden via de busbaan door het rode licht heen.

Ook de vrouw was het wachten zat, zeker toen een auto voor haar afsloeg en niet meer aan de praat wilde. Tegen de rechter zei de vrouw dat ze om auto heen ging en door langzaam door rood reed. Plotseling dook de fietser voor haar op die ze aanreed. Ze zag de man over het dak en achter haar auto tot stilstand komen. De man bleek zwaargewond aan hoofd en borstkast. Na een aantal complicaties overleed de man.

De officier van justitie vindt dat de vrouw 'een aanzienlijke mate van onvoorzichtigheid' heeft getoond en eiste een werkstraf van 200 uur en een jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. 

Provincie: