vrijdag, 12. juni 2015 - 14:01 Update: 12-06-2015 20:04

'Toevoeging MC aan Slotervaart onderstreept nieuwe koers'

 Slotervaartziekenhuis verder onder MC Slotervaart
Foto: Archief EHF
Amsterdam

MC Slotervaart is vanaf 11 juni 2015 de nieuwe naam voor het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Dit heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.

‘De toevoeging van MC aan Slotervaart onderstreept de nieuwe koers van het ziekenhuis’, aldus Loek Winter, voorzitter van de Directie. Eind 2013 is het Slotervaartziekenhuis overgenomen door MC Groep. ‘MC Groep en het Slotervaartziekenhuis werken sindsdien nauw samen en zorgprocessen worden in toenemende mate op elkaar afgestemd. De naamswijziging is dan ook een logische stap.’ 

MC Slotervaart is sinds de overname onderdeel van MC Groep. MC Groep is sinds 2009 eigenaar van MC Zuiderzee (het ziekenhuis in Lelystad), MC Emmeloord (het dagbehandelcentrum in Emmeloord) en MC Dronten (de polikliniek in Dronten). MC Slotervaart is hiermee de vierde locatie van MC Groep.

MC Slotervaart

MC Slotervaart blijft een algemeen ziekenhuis in Amsterdam met een breed medisch aanbod. Het kent als speerpunten Bariatrie, Geriatrie, Neurochirurgie en Slaapstoornissen. 

Voor de directe patiëntenzorg heeft de naamswijziging geen gevolgen, een persoonlijke en professionele benadering van patiënten heeft ook voor MC Slotervaart de hoogste prioriteit. De naamswijziging wordt geleidelijk doorgevoerd. Een van de eerste zichtbare acties is de nieuwe naam op de gevel van het ziekenhuis MC Slotervaart.

Categorie:
Provincie: