vrijdag, 12. juni 2015 - 14:59 Update: 13-06-2015 10:09

Vanaf volgend jaar ook cum laude vermelding voor scholieren

Scholieren krijgen voortaan ook cum laude vermelding vanaf 8,0 gemiddeld
Foto: Archief EHF
Den Haag

Vanaf het komende schooljaar krijgen leerlingen in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) net als studenten de vermelding cum laude op hun diploma indien ze gemiddeld een 8,0 of hoger halen. Dit heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vrijdag bekendgemaakt.

Hiermee krijgen toptalenten meer erkenning voor hun uitstekende prestaties. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel hiertoe van staatssecretaris Dekker van OCW.

Dekker: “Voor leerlingen is het ervaren van succes en beloning voor prestaties een enorme stimulans om zich te blijven ontwikkelen. Een derde van de Nederlandse leerlingen in het voortgezet onderwijs vindt dat ze te weinig worden uitgedaagd om het beter te doen. Het judicium cum laude stimuleert uitblinkers om net dat stapje extra te zetten om tot die bijzondere prestatie te komen.”

Het judicium cum laude stelt toptalenten in staat om hun topprestatie in hun verdere loopbaan te laten zien, zowel in het vervolgonderwijs als later op de arbeidsmarkt.

Provincie: