vrijdag, 12. juni 2015 - 19:48 Update: 12-06-2015 21:41

Politie stuit op 8.800 liter grondstof voor harddrugs in Tilburg

Politie stuit op 8.800 liter grondstof voor harddrugs in Tilburg
Foto: Politie/LFO
Tilburg

In Tilburg zijn vrijdag in een loods 40 vaten met in totaal 8.800 liter grondstof voor de productie van amfetamine en XTC aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdagavond.

De politie, FIOD en gemeente Tilburg vielen de loods aan de Groenstraat binnen. De huurder van de loods, een 42-jarige man uit Tilburg, is aangehouden. De man wordt ook verdacht van het dumpen van drugsafval in het riool en het bezit van materialen voor hennepteelt. Daarnaast werd er ook nog munitie, een jachtgeweer, twee kruisbogen (inclusief pijlen), drie kilo amfetamine en twee jerrycans met drugsafval gevonden.

De vaten bevatten de chemische stof formamide. Een gevaarlijke stof waarmee je 6000 kilo amfetamine kunt maken met een straatwaarde van twee miljoen euro. Een team van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen heeft monsters afgenomen. De vaten worden afgevoerd. 

In de loods werd eerder al een hennepkwekerij gevonden. Op last van burgemeester Noordanus werd het pand destijds gesloten. Bij het onderzoek zijn ook medewerkers van de FIOD en de gemeente Tilburg en de Omgevingsdienst betrokken. Een gespecialiseerd bedrijf voert de vaten af naar Amsterdam. Er is 400 liter formamide in het riool gelekt en ook een aanpandig bedrijf heeft hier schade van.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):