vrijdag, 12. juni 2015 - 21:07 Update: 13-06-2015 13:57

Autopyromaan Boxtel slaat weer toe

Boxtel

Vrijdag aan het eind van de middag is de brandweer rond 17.45 uur opnieuw uitgerukt voor een autobrand in Boxtel.

Op een veldje achter de woningen op de hoek van de Van Hornstraat en het Ronduurtje stond een bestelbusje in brand. De politie zette de omgeving van de auto af en hield nieuwsgierigen op afstand. De brandweer welke snel ter plaatse was kon niet voorkomen dat de metershoge vlammen de auto totaal verwoestte.

Buurtbewoners reageren woedend, ondanks dat iedereen extra alert is en de politie extra door de wijk surveilleert weet de pyromaan uit handen van de politie te blijven. Nadat op locatie het technisch onderzoek was afgerond heeft een bergingsbedrijf het voertuig afgevoerd. Het is al de zevende auto in negen dagen tijd. Het onderzoek is in volle gang, vooralsnog tast men in het duister. Burgemeester Mark Buijs gaf eerder deze week al aan dat de reeks autobranden de aandacht tot op landelijk niveau hebben bij de politie.  

Afgelopen maandag vloog de zesde auto in vijf dagen tijd in brand. Eerder vlogen ook al vier andere auto's en een containerruimte in brand. Ondanks het extra toezicht van de politie vatte maandagmorgen opnieuw een auto vlam, dit keer aan de Molenweide. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde. De politie betrekt ook deze laatste brand in haar onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: