vrijdag, 12. juni 2015 - 22:44 Update: 12-06-2015 22:48

Oranje weet uiteindelijk toch te winnen van Letland

Oranje weet uiteindelijk toch te winnen van Letland
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlands elftal heeft op bezoek bij Letland gedaan wat het moest doen: winnen.

Nadat eerder op de avond Turkije Oranje passeerde in Groep A, was dat noodzakelijk om überhaupt plaatsing voor het EK 2016 af te kunnen dwingen. Guus Hiddink bleek net als zijn voorganger Van Gaal op het WK over een 'gouden pik' te beschikken.

Op de dag dat Memphis Depay officieel een speler van Manchester United werd, bleek het niet de oudste van het drietal United-spelers bij Oranje die de kar trok. Aanvoerder Robin van Persie, die tevergeefs hoopte op zijn jubileumtreffer, werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. Memphis Depay en Daley Blind bleven staan. 

De vervanger van Van Persie, Georginio Wijnaldum, brak de wedstrijd uiteindelijk open met een treffer, waarbij hij knap uit de draai binnenschoot. Zijn collega bij PSV, Luciano Narsingh, gooide het duel vlak daarna definitief op slot, toen hij na een pass van Klaas-Jan Huntelaar alleen richting keeper Andris Vanins werd gestuurd. Narsingh faalde niet: 0-2. 

Moeite met scoren

Dat Nederland bij rust met 0-0 de kleedkamers opzocht had de ploeg van bondscoach Guus Hiddink vooral te danken aan een gebrek aan productiviteit. Slechts vier van de negentien (!) schoten in de eerste helft waren tussen de palen. Letland, dat nog nooit tegen Nederland heeft gescoord, stelde daar weinig tegenover. In totaal zelfs nul doelpogingen. 

Categorie:
Tag(s):