zaterdag, 13. juni 2015 - 12:30 Update: 13-06-2015 12:33

Cruijff is de grote winnaar bij Ajax

Cruijff is de grote winnaar bij Ajax
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elf Voetbal - BlikopNieuws) Johan Cruijff zette enkele jaren geleden de zogenoemde fluwelen revolutie in gang bij Ajax. Het levert de club voorlopig bar weinig op.

Het spel van Ajax is er de laatste jaren niet beter op geworden, de bankrekening van de legendarische nummer 14 daarentegen wel. 

Uit onderzoek van De Volkskrant blijkt dat Ajax de afgelopen jaren dienstbaar is geworden aan de zakelijke belangen van de clubicoon. Zo volgen tientallen medewerkers uit de jeugdopleiding van Ajax verplicht een opleiding aan het Cruyff Institute. Daarnaast kregen vertrouwelingen en vrienden van Cruijff een plek in de organisatie. Het meest recente voorbeeld daarvan is de aanstelling van 'speciaal adviseur' Tscheu La Ling, die directeur voetbalzaken Marc Overmars direct terugfloot.

De initiator van de fluwelen revolutie verkocht bovendien zijn plannen voor de jeugdopleiding van Ajax aan buitenlandse voetbalclubs. Het legde Cruijff bepaald geen windeieren: het eigen vermogen van de bedrijven van Cruijff is tussen 2011 en 2013 verdubbeld tot ruim vijf miljoen euro. 

Categorie:
Tag(s):