zaterdag, 13. juni 2015 - 14:13 Update: 13-06-2015 17:43

Automobilist rijdt 14-jarige jongen aan na vernielen spiegel

Jongen (14) aangereden door autobezitter na vernieling
Foto: Archief EHF
Ede

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 33-jarige automobilist uit Ede aangehouden omdat hij tegen een 14-jarige jongen aanreed, uit boosheid over het feit dat even daarvoor een spiegel van zijn auto was geslagen.

Het voorval vond rond 01.00 uur plaats op de Larixlaan in Ede. De 14-jarige fietste met een groepje jongens over de Larixlaan toen hij werd aangereden door de automobilist en ten val kwam. De automobilist verklaarde achter de jongens aan te zijn gereden omdat even daarvoor iemand uit de groep zijn autospiegel vernield had. De automobilist verklaarde de groep te willen inhalen en hen tot stoppen te hebben willen dwingen, en dat hij hierbij per ongeluk de 14-jarige aanreed.

Een andere 14-jarige jongen uit de groep bleek achteraan te hebben gefietst en op de Van Heutzlaan de spiegel van de auto kapot te hebben geslagen. De jongen bekende direct dit gedaan te hebben. De politie onderzoekt het voorval en zal deze jongen nog nader horen over de vernieling.

De verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse om de exacte toedracht van de aanrijding te onderzoeken.

De 33-jarige man is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De 14-jarige jongen die aangereden werd is naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek kneuzingen te hebben opgelopen en ook zijn fiets liep schade op.

Provincie:
Blik op 112: