zaterdag, 13. juni 2015 - 15:51 Update: 13-06-2015 16:31

VVD wil seniorendagen afschaffen

VVD wil seniorendagen afschaffen
Foto: VVD
Hilversum

Als het aan de VVD ligt verdwijnen de seniorendagen, vervalt de bovenwettelijke doorbetaling bij ziekte en worden cao's niet meer automatisch verplicht gesteld voor de hele sector. Dat zegt VVD-Kamerlid Anne Mulder zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed.

Door op deze manier in te grijpen wil de VVD de arbeidsmarkt lostrekken. Mulder vindt de vaste contracten veel vast. Daardoor zouden werkgevers geen menen mensen meer aan durven nemen en steeds vaker kiezen  voor pay-rollorganisaties of zzp'ers. De vakbond FNV zou het met zijn eisen volgens Mulder alleen maar erger maken.

Kamerlid Steven Weyenberg (66) was het voor een deel met Mulder eens. Hij vindt de ouderendagen ook niet goed en pleit voor meer keuzemogelijkheden voor werknemers. Hij vindt dat er meer geld moet worden vrijgemaakt voor het omscholen van ouderen, want volgens hem willen ouderen maar één ding: 'aan de slag'.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut was het totaal niet eens met Mulder. Volgens haar pleit de VVD voor baantjes met een laag salaris en veel onzekerheid. Als de verhouding tussen arbeid en kapitaal te scheef wordt, ontstaat sociale onrust, waarschuwde ze.

 

Provincie:
Tag(s):