zondag, 14. juni 2015 - 15:11

Tijdperk Blatter niet ten einde?

Tijdperk Blatter niet ten einde?
Foto: Fifa

ElfVoetbal- BlikopNieuws) Sepp Blatter kondigde onlangs aan niet verder te gaan als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De 79-jarige Zwitser lijkt daar nu echter op terug te komen omdat verschillende bonden hem steunen om aan te blijven.

In december wordt op een congres de opvolger van Blatter gekozen. Tenminste, dat is de bedoeling. De Zwitserse krant Schweiz am Sonntag meldt, op basis van anonieme bronnen, dat Blatter aan het twijfelen is gebracht. Verschillende uit Afrika en Azië willen voorkomen dat de voorzitter afstand doet van zijn fucntie.

Blatter werd twee weken geleden herkozen als voorzitter van de FIFA. Omdat hij zich naar eigen zeggen 'niet voldoende gesteunde voelde', besloot hij echter terug te treden. Daar willen een aantal bonden nu een stokje voor steken.

Wie Blatter zou kunnen opvolgen is nog ongewis. Tegenover de krant lieten FIFA-kenners weten dat geen andere kandidaat een meerderheid zou kunnen halen. Velen stelden zich inmiddels al wel weer kandidaat. Toch kunnen we concluderen dat namen als Joop Gall en Diego Armando Maradona niet serieus kunnen nemen. Prins Ali gaf wel te kennen andermaal verkiesbaar te zijn, terwijl Figo daar nog geen duidelijkheid over gaf.

Wolfgang Niersbach, de voorzitter van Duitse voetbalbond DFB, erkende eerder al dat zijn steun uit zou gaan naar KNVB-voorzitter Michael van Praag. De geboren Amsterdammer was eerder in de race maar besloot toen zijn steun te geven aan Prins Ali, die zich eveneens in een later stadium terugtrok.

Categorie: