zondag, 14. juni 2015 - 16:54 Update: 14-06-2015 17:08

Voorbijgangers vinden vier gedumpte kittens, politie zoekt getuigen

Voorbijgangers vinden vier gedumpte kittens, politzie zoekt getuigen
Foto: Politie
Noordbeemster

Vier kittens van amper zes weken oud zijn vrijdagavond rond 22.00 uur moederziel alleen gedumpt aan de Havenmeerweg, Noordbeemster. De poesjes werden in een rieten fietsmand bij een boom ter hoogte van de voetgangersbrug bij het tankstation aan de Rijksweg A7 neergezet.

Dit gebeurde door een onbekend gebleven persoon. De mand met kittens werd ontdekt door twee klanten van het tankstation. Die hoorden kattengeschreeuw uit de berm komen en zagen de mand bewegen. Toen deze twee getuigen poolshoogte gingen nemen en de mand openden ontdekten ze de diertjes.

In verband met dit feit is de politie op zoek naar de inzittenden van een zilverkleurige stationauto die is weggereden in de richting van de Kruisoorderweg. Het tweetal besloot de beestjes mee naar huis te nemen.

Dit weekend is er contact gezocht met de dierenpolitie. Die heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen van de dump-actie; het dumpen van dieren is een misdrijf en strafbaar. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Omdat de mensen zelf geen poezen wilden zijn de dieren aan de Dierenpolitie meegegeven. Voor de kittens wordt nu een goed thuis gezocht.

Provincie:
Tag(s):