zondag, 14. juni 2015 - 18:22 Update: 14-06-2015 22:25

Politie licht tweede verdachte brute straatroof bejaard stel van bed

Tweede verdachte straatroof ouder echtpaar aangehouden
Foto: Archief EHF
Tilburg/'s Hertogenbosch

De politie heeft zondagmorgen in 's-Hertogenbosch de tweede verdachte van een brute straatroof in december van het vorig van zijn bed gelicht.

De buit bedroeg toen enkele tienduizenden euro's. Er staan nog meer aanhoudingen in deze zaak op de planning.

De beroving vond plaats op maandag 29 december 2014 tussen 17.00 uur en 17.15 uur in het Reeshofpark. Een echtpaar op leeftijd (82 en 83 jaar oud) liep daar met groot deel van hun spaarcenten in een boodschappentrolley. Op dat moment werden ze overvallen door twee knapen die er met het geld vandoor gingen. De vrouw raakte daarbij licht gewond.

Eerste verdachte

De recherche is meteen een onderzoek gestart en de zaak is in mei van dit jaar bij Opsporing verzocht behandeld. Uit dit onderzoek kwam de identiteit van een mogelijke dader naar voren. Deze man, een 18-jarige Rotterdammer, is donderdagavond 11 juni 2015 aangehouden in 's-Hertogenbosch.

Tweede verdachte

Na de aanhouding van de Rotterdammer is het team met onverminderde vastberadenheid verder gegaan met het onderzoek. De identiteit van deze tweede verdachte was snel gevonden. Een 20-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch is zondagmorgen van zijn bed gelicht. Hij is aan het bureau in verzekering gesteld.

Nog meer aanhoudingen

Het rechercheteam gaat nog steeds onverminderd door met het onderzoek en verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen te kunnen doen.

Provincie:
Blik op 112: