zondag, 14. juni 2015 - 20:33 Update: 14-06-2015 21:13

Te laat in de trein stappen levert stelletje een boete van 460 euro op

Te laat in de trein stappen levert stelletje een boete van 460 euro op
Foto: Archief EHF
Zaandam

Een stelletje uit Amsterdam maakte zondag wel een hele dure treinreis. Na een dagje shoppen sprong het tweetal na het fluitsignaal nog snel in een intercitytrein. Dat leverde hen in totaal een boete op van 460 euro. Dit meldt de Amsterdamse zender AT5 zondag.

Vlak voordat de deuren sluiten weet het stel in de trein te springen. Eenmaal binnen ziet Sue-Yin dat het papieren tasje dat haar vriend draagt klem zit tussen de deuren. Volgens haar ging het om een klein hoekje en waren de deuren gesloten. Toch roepen de toegesnelde conducteurs de machinist op om de deuren weer te openen. Maar volgens Sue-Yin was dat nergens voor nodig.

Ze krijgen van de conducteur te horen dat ze te laat zijn ingestapt en het Openbaar Vervoer hebben verhinderd. Allebei krijgen ze hiervoor een boete van 230 euro opgelegd. Sue-Yin is woedend en begrijpt ook niet waarom er twee boetes worden opgelegd.

De NS kan niet op het specifieke geval ingaan. Wel laat een woordvoerder aan AT5 weten: 'Het is heel gevaarlijk om na het fluitje in te stappen en bovendien is het verboden. In het verleden zijn daar ernstige ongelukken mee gebeurd'. 

Volgens de woordvoerder kan het openen van de deuren wel tot vertraging leiden: 'Het gaat dan in Zaandam maar om een minuutje, maar verderop in het traject kan zo'n trein dan voor een rood sein komen te staan. Ik denk niet dat passagiers daar blij mee zijn.'

Sue-Yin gaat een bezwaarschrift indienen tegen de bekeuring. Daarnaast moet de bekeuring ook nog intern getoetst worden.

Provincie:
Tag(s):