maandag, 15. juni 2015 - 10:42 Update: 15-06-2015 13:48

Exclusief eigen tv-kanaal voor klanten KPN

KPN Play
Foto: KPN
Den Haag

Maandag heeft KPN een nieuwe stap aangekondigd in de tv-strategie: unieke Nederlandse content, speciaal voor KPN klanten. Een belangrijk wapenfeit wordt 'Brussel', een nieuwe tv-serie, geschreven door Leon de Winter en geproduceerd door Endemol Shine Nederland.

Met eigen content zet KPN een volgende stap in tv. Frank van der Post, lid van de Raad van Bestuur van KPN: “In partnership met vooraanstaande partijen gaan we mooie Nederlandse programma’s maken die onze klanten iets extra’s bieden. Voor die eigen programma’s hoeven onze klanten niets te betalen.” Alle content wordt beschikbaar op KPN iTV, iTV Online en straks ook op de nieuwe dienst Play van KPN.

Endemol Shine Nederland, Mojo Concerts, ADE en de Eredivisie als eerste partners

Een belangrijk wapenfeit dat KPN aankondigt is de serie Brussel, een tiendelige Nederlandse serie geschreven door Leon de Winter en geproduceerd door Endemol Shine Nederland. Naast de serie Brussel gaat KPN ook vooral muziek en sport aanbieden. Hiertoe kondigt KPN vandaag ook partnerships met Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event aan, waardoor KPN registraties en behind the scenes van concerten en festivals kan uitzenden. Verder komt KPN met optredens van en documentaires over Hiphop- en Dancemuziek.

KPN gaat de groeiende concurrentie van onlinediensten als Netflix aan door met Endemol Shine een eigen tv-serie te produceren. 

Provincie:
Tag(s):
kpn