maandag, 15. juni 2015 - 12:07 Update: 15-06-2015 14:04

DNA-deskundigen gehoord in zaak Utrechtse serieverkrachter

Rechtbank wijst onderzoekswensen in onderzoek Utrechtse serieverkrachter toe
Foto: Archief EHF
Utrecht

De rechtbank Midden-Nederland wijst het verzoek om het horen van een onafhankelijke DNA-deskundige door de advocaat en het horen van een DNA-deskundige van het NFI op de zitting toe. De officier van justitie en de advocaat dienden op regiezitting meerdere onderzoekswensen in. Dit meldt rechtbank Midden-Nederland maandag.

Onafhankelijk DNA-deskundige

De rechtbank ziet in dat de verdachte een belang heeft bij het horen van een DNA-deskundige die niet heeft meegewerkt aan het opmaken van de rapporten die deel uitmaken van het dossier. De rechtbank zal de zaak daarom verwijzen naar de rechter-commissaris om een onafhankelijk DNA-deskundige te benoemen en te horren over de inhoud en de conclusies van der rapporten van het NFI.

DNA-deskundige NFI

De officier van justitie verzocht om he horen van de DNA-deskundige die meerdere DNA-onderzoeken heeft verricht en rapportages heeft opgemaakt. De rechtbank vindt het van belang dat de deskundige hierover een toelichting komt geven op de zitting.

Afgewezen onderzoekswensen

De meeste onderzoekswensen werden door de rechtbank afgewezen omdat deze geen betrekking hebben op de vier ten laste gelegde feiten waar de verdachte van verdacht wordt en waar de rechtbank een oordeel over moet vellen.

De zaak gaat verder op de pro formazitting op 18 augustus 2015.

Provincie: