maandag, 15. juni 2015 - 15:04 Update: 15-06-2015 17:29

Camera's opgehangen na beschieting peuterspeelzaal Arnhem

Onderzoek naar kogelinslagen peuterspeelzaal Arhem
Foto: Archief EHF
Arnhem

De politie in Arnhem-Zuid is een onderzoek gestart nadat er bij een peuterspeelzaal enkele kogelinslagen in het gebouw aan de Zwanebloemlaan zijn aangetroffen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

‘In het gebouw, waarin een peuterspeelzaal is ondergebracht zijn recentelijk enkele inslagen gevonden die kennelijk afkomstig zijn uit een schietwapen’, aldus de politie.

De eerste inslagen werden ontdekt op maandagochtend 1 juni en moeten tussen vrijdag 29 mei en de daaropvolgende maandag zijn ontstaan. Een eerste onderzoek leverde nog geen concrete aanknopingspunten naar een dader op. 

Enkele dagen later, op vrijdagochtend 5 juni, werd wederom een kogelinslag aangetroffen. Ook nu kon uit sporenonderzoek worden vastgesteld dat het om inslagen uit een schietwapen ging maar ontbreekt een spoor naar de dader.

Geen gerichte actie

Gezien de tijdstippen waarop de inslagen moeten hebben plaatsgevonden, namelijk buiten de openstelling van de peuterspeelzaal, is het niet aannemelijk dat de inslagen gericht zijn op het personeel of kinderen, noch op het gebouw zelf. De politie vermoedt dat iemand een wapen heeft willen testen op een object.

Bewakingscamera’s

Omdat gemeente en politie niet kunnen uitsluiten dat er een kans op herhaling bestaat, zijn er uit voorzorg bewakingscamera’s rond het gebouw geplaatst. De peuterspeelzaal is inmiddels op een andere locatie ondergebracht.

Provincie:
Blik op 112: