maandag, 15. juni 2015 - 15:59 Update: 15-06-2015 16:03

Politie spuit pepperspray bij verzet bij aanhouding

Politie spuit pepperspray bij verzet bij aanhouding
Foto: Archief FBF
Groningen

Zondagochtend heeft de politie op het Zuiderdiep in Groningen twee mannen aangehouden en heeft daarbij peppersparay moeten gebruiken omdat het tweetal verzet bood bij de aanhouding. Dit meldt de politie maandagmiddag.

In eerste instantie werd een 33-jarige man uit Leeuwarden gecontroleerd. De man reed op een scooter en hij ging bij het zien van surveillerende agenten snel de andere kant op. De agenten wisten hem toch te controleren. Een blaasproef wees uit dat de Leeuwarder vermoedelijk te veel gedronken had. Hierop is de man aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Verzet

Hij wilde echter niet plaatsnemen in de politieauto. Op dat moment kwam een tweede man aanlopen. Deze 33-jarige man uit Groningen gaf aan dat de scooter van hem was. Ook bemoeide hij zich met de aanhouding. Toen hij één van de agenten vastgreep, werd door de dienders pepperspray gebruikt. De Stadjer probeerde de andere agent ondertussen te slaan. Ook hij is gepepperd.

Uiteindelijk konden beide verdachten onder controle worden gebracht. Ze zijn ingesloten voor verhoor. Van de 33-jarige man uit Leeuwarden is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of de man onder invloed heeft gereden.

Provincie:
Blik op 112: