maandag, 15. juni 2015 - 19:52

'Ouderen beter beschermd tegen financiële uitbuiting'

Foto van ouderen in verzorgingstehuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) slaat de handen ineen met politie, seniorenorganisaties, notarissen, banken, bewindvoerders, politie en andere betrokkenen om ouderen beter te beschermen tegen financiele uitbuiting.

Een groot aantal samenwerkende partijen gaat aan de slag om ouderen veel bewuster te maken van het risico van financiele uitbuiting en de mogelijkheden om hun financiele zaken zo te regelen dat de kans op uitbuiting afneemt. Daarnaast worden het signaleren en de aanpak van financiele uitbuiting verbeterd.

Alliantie

Het tegengaan van financiele uitbuiting maakt een belangrijk deel uit van het actieplan 'Ouderen in Veilige Handen' dat sinds 2011 bestaat. De Brede Alliantie 'Veilig financieel ouder worden' is onderdeel van het vervolg op dat actieplan dat staatssecretaris Van Rijn vandaag bekend maakte. De alliantie bestaat uit: ABN AMRO, ANBO, de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI), Humanitas, de Koninklijke Notariele Beroepsorganisatie (KNB), het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling (LPBO), Mentorschap Nederland (MN), Movisie, het Nationaal Ouderenfonds, de Nationale Politie, het Nationaal Registratie Instituut (NRI), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM), het Openbaar Ministerie (OM), PCOB, Rabobank, de Stichting Landelijke Ondersteunings- en Informatiecentrum Seniorenraden (LOIS), Unie KBO, Veilig Thuis en de VNG.

Categorie:
Provincie: