maandag, 15. juni 2015 - 20:40 Update: 16-06-2015 21:00

Vervalste etiketten op Nutricia melkpoederblikken

Nutricia waarschuwt voor haar babymelk met valse etiketten
Foto: Nutrisia
Zoetermeer

Nutricia waarschuwt dat er mogelijk koemelk zit in dieetvoeding voor baby's met een koemelk-allergie. Volgens Nutricia heeft "een onbekende derde partij" de etiketten op de melkpoederblikken vervalst. Het gaat daarbij om de blikken Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2.

Hierdoor stemt de informatie op het etiket niet langer overeen met de inhoud van het blik. 

Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby's. Als kinderen met een koemelkallergie deze drinken, kunnen ze een ernstige allergische reactie krijgen. Nutricia raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen. Nutricia wijst ouders in de advertenties op de juiste houdbaarheidsdata van blikken Pepti 1 en 2 die wel veilig kunnen worden gebruikt.

Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, is door de politie van deze situatie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Nutricia werkt mee aan dit onderzoek en houdt relevante instanties zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit permanent op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

De blikken Nutrilon Pepti zijn door de politie aangetroffen buiten het reguliere verkoopkanaal. Nutricia verzekert dat Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2 die via het reguliere verkoopkanaal, zoals apothekers, facilitaire bedrijven en de online kanalen van Nutricia en haar partners, gekocht werden, veilig te gebruiken zijn.

Categorie:
Provincie: