maandag, 15. juni 2015 - 21:31 Update: 15-06-2015 22:11

Ontploffing flatgebouw Venlo was geen ongeluk

Foto van brandweerman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Venlo

De ontploffing in een flatgebouw in Venlo van zondagavond was geen ongeluk. Dat meldt de locale nieuwszender L1 maandagavond. Het is nog onduidelijk wie de explosie heeft veroorzaakt.

De gemeente hield vanavond een bijeenkomst voor de bewoners van de getroffen flat. Daar maakte de gemeente bekend dat de explosie het gevolg was van opzet.  

De explosie

Zondag 14 juni vond rond 20.30 uur een explosie plaats in een appartementengebouw aan de Gulikstraat. Bij de explosie is een bewoner gewond geraakt en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de avond vervoerd naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Om 21.15 uur had de brandweer het vuur in het appartementencomplex ‘brandmeester’. Tijdens het incident zijn bewoners geëvacueerd en is de flat geïnspecteerd.

Gedurende en kort na de brand zijn bewoners opgevangen in gemeenschapshuis D’n Dörpel. Op die locatie is vanuit de gemeente informatie aan hen gegeven over de situatie. Voor mensen die daar behoefte aan hadden, was Slachtofferhulp aanwezig om psychosociale nazorg te verlenen.

Buurtbewoners reageerden tijdens de bijeenkomst geschokt op het nieuws dat er opzet in het spel was. Volgens hen was de bewoner van het ontplofte appartement een rustige man.

Nog elf bewoners kunnen nog niet terug naar hun flat.

Provincie:
Blik op 112: