dinsdag, 16. juni 2015 - 11:08

Mazda geeft voorproefje van de nieuwe MX-5 ND

Mazda
Foto: Mazda
Leusden

Na 25 jaar en drie generaties begint Mazda aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zijn legendarische MX-5 roadster.

Sinds de introductie van de MX-5 in 1989 zijn er meer dan 947.000 exemplaren geproduceerd. Het winnende principe dat ten grondslag ligt aan de auto, die de vrijwel uitgestorven markt van roadsters nieuw leven heeft ingeblazen, is nog altijd het pure rijplezier op basis van een lichtgewicht ontwerp en een perfecte vóór-achter gewichtsverdeling.

De MX-5 was een inspiratiebron voor innovaties van Mazda, zoals SKYACTIV-technologie, die inmiddels in het volledige gamma is geïmplementeerd. SKYACTIV heeft nu zijn weg naar huis gevonden in de nieuwste MX-5 met twee speciale SKYACTIV-G benzinemotoren met hoge compressie. Een SKYACTIV-MT handgeschakelde versnellingsbak tilt het soepele, frisse schakelen van de roadster naar een nog hoger plan en de lichte maar toch uitzonderlijk sterke SKYACTIV-Body en het SKYACTIV-Chassis zijn aangepast om de toch al uitstekende lenigheid van Mazda's icoon verder te verbeteren.

Categorie:
Tag(s):