dinsdag, 16. juni 2015 - 11:24 Update: 16-06-2015 21:09

Pas op, laat je niet knuffelen door deze vrouw

Knuffel niet met deze vrouw
Foto: Politie
Vollenhove

De politie heeft dinsdag camerabeelden vrijgegeven van een vrouw waar je maar beter niet mee kan knuffelen.

Op vrijdagmiddag 1 mei wordt een 85-jarige man aangesproken door een onbekende vrouw op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Doelenstraat. De vrouw vraagt in een buitenlandse taal of de man geld wil geven voor een collecte. Dan geeft ze de man een knuffel en probeert zijn gouden horloge te stelen. Dat kan de man nog net voorkomen waarna de onbekende vrouw er vandoor gaat. De vrouw staat zeer duidelijk op bewakingsbeelden van de supermarkt. Wie (her)kent haar of weet waar ze verblijft?

'Andere knuffeldievegge' gepakt

In het Brabantse Rijen wist een oplettende getuige maandag een 17-jarige 'knuffeldievegge' aan de politie over te leveren. De 27-jarige man zag in het winkelcentrum "De Lavrije" dat een 80-jarige vrouw in een invalidewagen werd aangesproken door een jonge, buitenlandse uitziende vrouw. De man kreeg argwaan toen hij zag dat 80-jarige vrouw uitbundig werd omhelst, nadat ze kennelijk een soort petitie had ondertekend. De getuige sprak daarna de bejaarde vrouw aan en al snel bleek dat ze haar gouden ketting kwijt was.

Arrestatie

De getuige ging achter de 'knuffeldievegge' aan en wist haar een paar straten verderop te overmeesteren. Hij kreeg daarbij hulp van omstanders. De 17-jarige vrouw, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, zit vast. Ze wordt verhoord over de gebeurtenissen. Ook het kenteken van de auto van haar handlanger(s) is bekend bij de politie. De gouden halsketting is teruggevonden en weer in het bezit van de 80-jarige Rijense.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):