dinsdag, 16. juni 2015 - 14:46 Update: 16-06-2015 17:23

Overname Brink's door Duits bedrijf

Duits bedrijf neemt Brink's over
Foto: Archief bon
Houten

Het Duitse Wincor Nixdorf heeft het voornemen Brink's Nederland over te nemen en samen te voegen met dochterbedrijf SecurCash. Hierover is door beide partijen een principeakkoord gesloten.

'Door de samenvoeging van SecurCash en Brink's Nederland creëert Wincor Nixdorf een grote speler op de Nederlandse markt voor cash-logistieke dienstverlening aan banken en retailers. De vestigingen en geldtelcentrales van Brink's vormen met die van SecurCash een efficiënte en landelijk dekkende infrastructuur voor de verwerking van contant geld. Onze activiteiten kunnen elkaar goed aanvullen en versterken,' zeggen Erik van Limburg, namens de directie van Brink’s Nederland, en Mario Koevoets, namens de directie van Wincor Nixdorf Benelux en SecurCash.

Brink's is sinds de jaren zeventig in Nederland actief op het gebied van beveiligd transport en beheer van contante geldstromen. Eind 2014 is Brink's Nederland losgemaakt van het Amerikaanse moederbedrijf. Sindsdien opereert zij als zelfstandig bedrijf. Het Duitse Wincor Nixdorf is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van innovatieve oplossingen voor retailbedrijven en banken. In Nederland beheert Wincor Nixdorf onder meer de self-service systemen, inclusief het management van de contante geldstromen, voor een van de grotere banken. Binnen retail is zij met haar innovatieve self-checkout oplossingen prominent vertegenwoordigd bij één van de grootste supermarkten van Nederland. Voor cash-logistieke dienstverlening zet Wincor Nixdorf haar dochterbedrijf SecurCash in. Dit servicet onder meer een deel van het geldautomatenpark van de grote Nederlandse banken.