dinsdag, 16. juni 2015 - 18:45 Update: 16-06-2015 18:51

NZa onderzoekt mogelijk declareren van te hoge kosten door MCH

NZa onderzoekt mogelijk declareren van te hoge kosten door MCH
Foto: Archief EHF
Den Haag

Dinsdag is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een onderzoek gestart bij ziekenhuis Medisch Centrum Haaglanden (MCH) in Den Haag na aanwijzingen dat de instelling mogelijk ten onrechte te hoge kosten voor dure medicijnen heeft opgegeven. Dit meldt de NZa dinsdag.

‘De zorg aan patiënten kan tijdens het onderzoek gewoon doorgaan’, aldus de NZa.

De NZa onderzoekt de juistheid van de informatie van het ziekenhuis om na te gaan of de vermoedens terecht zijn of niet. Het opgeven van te hoge kosten voor dure medicijnen leidt tot onnodig hogere zorgkosten, die de consument vervolgens moet betalen in zijn premie voor de zorgverzekering en via de belastingen. Vooralsnog is de indruk van de NZa dat dit een kwestie betreft die niet sectorbreed speelt. 

De NZa is toezichthouder in de zorg. Als er sprake is van een vermoeden dat zorgaanbieders de wetten en regels overtreden, kan de NZa een onderzoek starten. Dat is geregeld in de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg). De NZa kan bij zorgaanbieders nagaan of zij de juiste informatie hebben gegeven over de kosten die zij maken voor de zorg of voor medicijnen.

Categorie:
Provincie: