dinsdag, 16. juni 2015 - 21:13 Update: 17-06-2015 9:19

Syntus mag vervoer tussen Kampen, Zwolle en Enschede gaan doen

Syntus mag vervoer tussen Kampen, Zwolle en Enschede gaan doen
Foto: Syntus Gelderland
Zwolle

De Provincie Overijssel heeft de treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen aan Syntus gegund. Dit hebben de provincie en Syntus dinsdag bekendgemaakt.

Cees Anker, algemeen directeur Syntus: “Wij gaan de exploitatie van de treindiensten op beide trajecten starten in december 2017 voor de duur van 15 jaar. De implementatie is een uitdagende klus waar we de komende tijd hard aan gaan werken.”

Op 22 april 2015 heeft Syntus de winnende offerte ingeleverd. De treinverbinding loopt midden door de huidige concessiegebieden Midden-Overijssel en Twente waar Syntus al het openbaar vervoer per bus aanbiedt. Hierdoor kan de reiziger van deur tot deur reizen met het openbaar vervoer van Syntus.

Sneller en comfortabeler

Syntus heeft het hoogste voorzieningenniveau aangeboden. Op alle werkdagen rijdt er ieder kwartier een trein in de drukst bezette richting. De helft van deze treinen zijn sneltreinen: de reis tussen Zwolle en Enschede duurt bijna 20 minuten korter. Syntus biedt groter reisgemak, hogere snelheid én een betere prijs-kwaliteitverhouding voor reizigers in de regio.
 
Het comfort voor de reiziger neemt toe. Er is voldoende capaciteit in de treinen, de reizigers zitten in de gehele trein op eersteklas stoelen met een verstelbare zitting en in de trein zijn zonneschermen aangebracht. 

Ook kan iedere reiziger gebruik maken van de aanwezige oplaadmogelijkheden en is er altijd zicht op de informatieschermen. Tevens zijn alle treinen die Syntus inzet, voorzien van een toilet en WiFi via het 4G-netwerk.

Provincie:
Tag(s):