woensdag, 17. juni 2015 - 15:39 Update: 17-06-2015 15:45

Automatisch vuurwapen en brandbare vloeistof aangetroffen in gestolen auto

Automatisch vuurwapen en brandbare vloeistof aangetroffen in gestolen auto
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni heeft de politie bij een controle een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens waarvan één met geluiddemper en brandbare vloeistof aangetroffen in een gestolen BMW. De politie heeft het nieuws woensdag pas naar buiten gebracht vanwege het lopend onderzoek.

Bijrijder op de vlucht

Politiemensen hielden die nacht even voor 04.00 uur een bestuurder van een BMW staande op het Hoofddorpplein omdat dit voertuig als gestolen geregistreerd stond. De bijrijder sprong direct uit de auto en sloeg op de vlucht. In de auto lagen een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens waarvan één voorzien van een geluiddemper en brandbare vloeistof.

Aanhoudingen

In verband met deze vondst zijn drie aanhoudingen verricht. De bestuurder van de auto werd direct aangehouden. Na uitgebreid onderzoek kon op 7 juni de vermoedelijke bijrijder die op de vlucht sloeg worden aangehouden. 

Ook een derde man is op 7 juni aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht. Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden nóg een automatisch vuurwapen en een handvuurwapen aangetroffen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):