woensdag, 17. juni 2015 - 21:48 Update: 18-06-2015 17:44

Bewoonster en zoons gewond bij woningoverval in Ede

Gewonden bij woningoverval in Ede
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Ede

In het onderzoek naar de woningoverval op de Twijnstraat in Ede heeft de recherche nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek loopt nog volop, maar de recherche is nog steeds op zoek naar informatie van getuigen.

Woensdagavond rond 18.30 uur drongen twee overvallers de woning van een gezin aan de Twijnstraat in Ede binnen. De 48-jarige bewoonster en haar zoons van 17 en 21 raakten met de indringers in gevecht waarbij alle drie de gezinsleden verwondingen opliepen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen aan hun verwondingen en is inmiddels na behandeling weer naar huis.. Haar zoons konden terplekke worden behandeld. De politie sluit niet uit dat een of beide daders zelf ook verwondingen hebben opgelopen bij de vechtpartij in huis.

Scooter

De daders, omschreven als vrij jong en tussen de 15 en 18 jaar, waren te voet vertrokken richting de Zijdelaan waar zij rechtsaf renden richting de Blokkenweg. De politie heeft in de loop van de avond op de Horalaan een zwarte scooter aangetroffen die mogelijk bij het voorval was betrokken. De scooter, van het merk Vespa, type Piaggio bleek deze maand nog te zijn gestolen vanaf de Klaphekweg in Ede.

Geld in bussen

Bij de woningoverval hadden de daders een gering geldbedrag buit gemaakt. Het geld zat in twee blikken bussen: de een met opschrift Brabantia, de ander was voorzien van het logo van het Whiskeymerk Jack Daniels. Van de daders is het volgende signalement bekend:

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):