donderdag, 18. juni 2015 - 11:02 Update: 18-06-2015 12:42

Meer mensen hebben werk

uitzendkrachten, vaste baan, werk
Foto: Archief FBF
Den Haag

Tussen maart en mei is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 6 duizend per maand gestegen. De stijging is volledig aan vrouwen toe te schrijven. Het aantal mannen dat werkt is al een tijd stabiel.

De omvang van de beroepsbevolking bleef vrijwel gelijk, waardoor de toename van het aantal werkenden leidde tot een daling van het aantal werklozen. Het werkloosheidspercentage kwam in mei uit op 6,9 tegen 7,1 drie maanden eerder. De laatste cijfers van de langdurige werkloosheid van het eerste kwartaal wijzen er nog niet op dat deze daalt. Dat meldt CBS vandaag.

Het aantal werkenden neemt sinds maart vorig jaar toe. Vergeleken met een jaar geleden zijn er 87 duizend werkende vrouwen bijgekomen. Het aantal mannen met een baan nam aanvankelijk ook toe, maar het afgelopen half jaar vonden per saldo niet meer mannen werk.

Ook het aantal jongeren dat werkt is de afgelopen twaalf maanden onafgebroken gegroeid. Circa 40 procent van deze groei bestaat uit banen van 12 uur of meer per week. Ook het aantal werkloze jongeren is in dezelfde periode gedaald. De laatste drie maanden is de jeugdwerkloosheid vrijwel constant.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):