donderdag, 18. juni 2015 - 13:58

D66: Opleidingsaanbod ROC Leiden stapsgewijs afbouwen

D66: Opleidingsaanbod ROC Leiden stapsgewijs afbouwen
Foto: Archief EHF
Leiden

D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen wil dat ROC Leiden inkrimpt en het pand bij het Centraal Station van Leiden wordt afgestoten. Het opleidingsaanbod wordt teruggebracht. Door samen te werken met andere scholen, wordt ervoor gezorgd dat de studenten en medewerkers op een andere school verder kunnen studeren en werken.

D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen: “Omdat minister Bussemaker te lang heeft gewacht met ingrijpen, is de situatie nog verder uit de hand gelopen. Bij een faillissement zijn de studenten en docenten de dupe, hoewel zij niet verantwoordelijk zijn voor deze crisis. Door het ROC gecontroleerd in te krimpen, kunnen de studenten hun opleiding vervolgen.” Vandaag heeft Van Meenen zijn voorstel in de Tweede Kamer ingediend.

Niet langer in onzekerheid

Het ROC Leiden staat op de rand van een faillissement door slechte vastgoeddeals en onverantwoord bestuurlijk handelen. De minister heeft heel traag gereageerd op deze crisis, terwijl zij al vanaf begin 2014 op de hoogte is. Van Meenen: “Het moet mogelijk blijven dat scholen failliet verklaard worden. Maar omdat de minister te lang heeft gewacht met ingrijpen, kan dit bij ROC Leiden niet meer op een verantwoorde manier. In deze situatie staat het belang van de studenten en docenten voorop. Zij mogen niet langer in onzekerheid worden gehouden.”

Voorkomen beter dan genezen

D66 pleit bovendien voor meer inspraak bij de begroting, zodat situaties als deze in de toekomst voorkomen worden. Ook moet bij dergelijke vastgoedinvesteringen vooraf een onafhankelijke huisvestingstoets plaatsvinden. Daar heeft D66 voorstellen voor gedaan.

Provincie: