donderdag, 18. juni 2015 - 16:13

In hoger beroep 10 jaar cel geëist voor doodsteken ex-schoonzoon

In hoger beroep 10 jaar cel geëist voor doodsteken ex-schoonzoon
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 10 jaar geëist tegen een 65-jarige man uit Leiden, die ervan wordt verdacht dat hij zijn ex-schoonzoon (43) heeft doodgestoken.

ussen verdachte en slachtoffer kwam het op 15 september 2012 tot een confrontatie in het clubgebouw van de postduivenvereniging in Leiden. De verdachte kreeg klappen van zijn voormalige schoonzoon en werd tegen de grond gewerkt. Toen de ex-schoonzoon vervolgens het pand verliet, ging de verdachte hem achterna. Een getuige ging tussen beide mannen in staan om verder geweld te voorkomen. Daarop rende de verdachte naar de keuken van het clubgebouw, pakte daar een mes en ging opnieuw het latere slachtoffer achterna. Buiten stak hij zijn ex-schoonzoon drie keer. Een van de messteken trof de man in het hart. Hij stierf ter plekke.

De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 7 jaar cel wegens doodslag. Het OM gaat eveneens uit van doodslag, maar had in eerste aanleg 11 jaar geëist. Omdat het OM het niet eens is met de opgelegde straf, is hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank. Ook de verdachte is in hoger beroep gegaan.

Het hof doet (naar verwachting) uitspraak over twee weken.