vrijdag, 19. juni 2015 - 9:45 Update: 19-06-2015 11:48

KNVB wil meer staanplaatsen in stadions

KNVB wil toename van staanplaatsen in stadions
Foto: Archief EHF
Zeist

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) De KNVB doet momenteel onderzoek naar de terugkeer van staanplaatsen in de Eredivisie-stadions. De voetbalbond constateert dat de roep om staantribunes toeneemt bij clubs en fans en wil daar gehoor aan geven na positieve ervaringen bij Heerenveen, NAC en Go Ahead Eagles.

Die drie clubs experimenteerden afgelopen seizoen met een stavak van duizend plaatsen. Daarvoor golden strikte veiligheidsvoorschriften. De clubs dienden een plan van aanpak in te leveren dat zowel de gemeente, politie, brandweer als de KNVB zelf goed moesten keuren. Zij dienden bijvoorbeeld een gedetailleerde beschrijving te geven van de fysieke inrichting van het vak, zoals hekken en trappen.

"Het uitgangspunt van dit onderzoek is de stadion- en wedstrijdbeleving, maar ook de veiligheid voor staande supporters te vergroten" stelt de KNVB. "Supporters gaan nu staan op zittribunes en gangpaden. Deze zijn hier niet voor ingericht, met alle mogelijke gevolgen van dien voor de veiligheid, bijvoorbeeld in geval van spoedeisende hulp."

"We kijken onder meer naar de regels en de ervaringen van voetballanden om ons heen, zoalsDuitsland. Maar we kijken ook naar de regels van de Europese voetbalbond, de UEFA. Waar het ons om gaat, is dat iedereen op een veilige en plezierige manier naar een stadion kan gaan en maximaal van de wedstrijd kan genieten."

Categorie: