vrijdag, 19. juni 2015 - 15:39 Update: 20-06-2015 10:19

Joop van den Ende verkoopt 60% van de aandelen Stage Entertainment

Joop van den Ende verkoopt meerderheidsbelang Stage Entertainment aan Engelsen
Foto: fbf
Hilversum/Londen

Joop van den Ende en CVC Capital Partners hebben vrijdag bekendgemaakt dat CVC Capital Partners 60% van de aandelen overneemt van het door Joop van den Ende opgerichte internationale theaterbedrijf Stage Entertainment.

Stage Entertainment werd 17 jaar geleden opgericht en heeft zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van musicals met meer dan tien miljoen bezoekers per jaar. Inmiddels is Joop van den Ende 73 jaar en wil het door hem opgebouwde internationale musicalbedrijf waar hij zich, samen met zijn vrouw Janine, met grote persoonlijke betrokkenheid voor heeft ingezet, van verdere groei verzekeren.

Onafhankelijk onderzoek naar de wereldwijde live entertainmentmarkt heeft aangetoond dat er interessante uitbreidingsmogelijkheden zijn voor live entertainment en musicaltheater in het bijzonder. Onder andere in diverse landen op het Europese vasteland, Engeland en Noord-Amerika en in nieuwe markten waaronder Azië en Zuid-Amerika. Het partnership met CVC Capital Partners zal een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van verdere groei van de onderneming.

Joop van den Ende: ‘Mijn gedrevenheid voor theater en musical in het bijzonder is onveranderd groot maar ik moet, op mijn leeftijd, realistisch zijn en de groei die ik voor mij zie niet alleen willen realiseren. Ik blijf de komende jaren niet alleen persoonlijk, maar ook als aandeelhouder nauw betrokken bij Stage Entertainment en zal mij toeleggen op de creatieve ontwikkeling van nieuwe eigen titels voor nationale en internationale markten in de functie van Co-Chairman van de Raad van Commissarissen met als aandachtsgebieden de programmering van musicals, de ontwikkeling van nieuwe titels, aansturing van de relaties met wereldwijde content partners en de strategie van de onderneming.’