vrijdag, 19. juni 2015 - 16:51 Update: 20-06-2015 9:12

Nederlanders betrokken bij grootschalige drugssmokkel met ambulances

Netwerk grootschalige drugssmokkel via oude ambulances opgerold
Foto: Politie
Haarlem

De politie heeft een drugstransportnetwerk opgerold waarbij met oude ambulances 270 kilo hard drugs tussen Engeland en Nederland werd gesmokkeld. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

De National Crime Agency (NCA) hield afgelopen dinsdag 16 juni twee Engelsen en vier Nederlanders aan na onderzoek van de Regionale Recherche Noord-Holland. Dinsdagmiddag werden de 6 verdachten aangehouden in Birmingham, Engeland. 

Bij de aanhoudingen werd in een Nederlandse ambulance 270 kilo hard drugs aangetroffen. De drugs hebben een geschatte marktwaarde van 10 miljoen euro. Alle Nederlandse verdachten, mannen in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar, zijn ingesloten.

Nederlands onderzoek

Er liep al enkele maanden een opsporingsonderzoek naar de aangehouden Nederlanders bij de Regionale Recherche Noord-Holland. Dit onderzoek richtte zich op het smokkelen van verdovende middelen waarbij gebruik werd gemaakt van verborgen ruimtes in ambulances. De door de verdachten opgekochte oude ambulances, werden door hen gebruikt als dekmantel voor zogenaamd 'ziekentransport' tussen Engeland en Nederland. 

Provincie:
Blik op 112: