vrijdag, 19. juni 2015 - 17:25 Update: 19-06-2015 17:36

'Fysiotherapie chronische patiënt moet weer terug in basispakket'

'Fysiotherapie chronische patiënt moet weer terug in basispakket'
Foto: Archief EHF
Utrecht

Fysiotherapie moet weer terug in de basisverzekering komen voor mensen met een chronische aandoening. Dit hebben de zorgverzekeraars verenigd onder Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Mensen die een diagnose krijgen voor een aandoening die is opgenomen in de zogenaamde ‘chronische lijst’ zouden hun fysiotherapie vanaf dat moment gewoon vergoed moeten krijgen. 

André Rouvoet, voorzitter van ZN: 'De Tweede Kamer heeft in 2012 de aanspraak voor fysiotherapie voor volwassenen uit de basisverzekering geschrapt. Alleen volwassenen met een chronische aandoening, op basis van de zogenaamde chronische lijst,  krijgen pas vanaf de 21e behandeling hun fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen betalen zij zelf. Zorgverzekeraars zien dat deze pakketmaatregel tot veel onbegrip leidt bij verzekerden.' 

Voor kinderen is fysiotherapie overigens wel volledig vergoed. Jongeren met een chronische aandoening die 18 worden, moeten vanaf dat moment eerst 20 behandelingen zelf betalen, waarna zij weer voor vergoeding in aanmerking komen.

Categorie:
Provincie: