vrijdag, 19. juni 2015 - 18:00 Update: 19-06-2015 18:07

Van Rijn krijgt 736.759 handtekeningen voor Red de Zorg

Van Rijn krijgt 736.759 handtekeningen voor Red de Zorg
Foto: RVD
Den Haag

Staatssecretaris Van Rijn heeft vrijdagmiddag 736.759 handtekeningen van de Volkspetitie Red de Zorg overhandigd gekregen van FNV en CNV Zorg & Welzijn.

De ruim 736.000 mensen die de petitie in de afgelopen zes weken ondertekenden riepen daarmee de staatssecretaris op in te grijpen en te stoppen met bezuinigen. De staatssecretaris stelde het aantal handtekeningen indrukwekkend te vinden en verklaarde zich bereid om met de vakbonden in gesprek te gaan. FNV en CNV Zorg & Welzijn gaan op deze uitnodiging in.

‘Dit signaal kan en mag de politiek niet negeren’

FNV voorzitter Ton Heerts: 'De bezuinigingen op de zorg moeten nu stoppen, anders komen we in september terug. Er moet nu snel een oplossing komen, want dit gaat iedereen in Nederland aan.'

'Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn: “Want dat zo ontzettend veel mensen de petitie ondertekend hebben, is een signaal dat de politiek niet kan en mag negeren. Mensen maken zich terecht druk om bezuinigingen in de zorg en de gevolgen die deze bezuinigingen voor zowel cliënten als medewerkers hebben. 

Categorie:
Provincie: