vrijdag, 19. juni 2015 - 22:32

Bestuurder na dollemansrit gearresteerd

Bestuurder na dollemansrit gearresteerd
Foto: Archief FBF
Nieuwegein

Een 43-jarige automobilist uit Rhenen is op vrijdag 19 juni aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en het plegen van verkeersovertredingen waardoor gevaar, hinder en schade ontstond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een agent in vrije tijd zag omstreeks 17.00 uur dat de bestuurder op de Waterlinieweg diverse verkeersovertredingen pleegde en riep assistentie in. Agenten in opvallende politieauto’s wisten de bestuurder te traceren, maar toen die de bestuurder een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Om uit handen van de politie te blijven botste hij op politieauto’s. Bovendien reed hij in Vreeswijk dwars over een terras en botste op auto’s met inzittenden.

Spookrijden voorkomen

Op het moment dat de bestuurder dreigde te gaan spookrijden, tegen de rijrichting in de A27 op, besloten de achtervolgende agenten in te grijpen om meer materiële schade of nog erger, gewonde(n), te voorkomen. Met diverse politieauto’s lukte het de vluchtauto klem te rijden en de bestuurder, die zich hevig verzette, te arresteren.

Onderzoek verdenking gebruik verdovende middelen

Bij de achtervolging en het blokkeren van de vluchtauto raakte een agent licht gewond. Vier politieauto’s raakten bij de achtervolging beschadigd . De man werd na zijn arrestatie onderzocht door ambulancepersoneel en voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt ook onderzocht of de bestuurder onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Na deze onderzoeken zal de man worden ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Provincie:
Blik op 112: