vrijdag, 19. juni 2015 - 22:49 Update: 21-06-2015 12:27

Agenten innen geen boetes meer als protest

Politie gaat niet meer achter openstaande geldboetes aan
Foto: Archief MV
Den Haag

De politiebonden roepen hun leden op vanaf maandag 22 juni geen werktijd meer te besteden aan het innen van openstaande geldboetes. Deze actie is bedoeld als een protest tegen de hardnekkige weigering van minister Van der Steur om met nieuwe CAO-voorstellen te komen.

Daarnaast kan de actie worden gezien als een protest tegen het besluit om de basisteams van de Nationale Politie ook met het innen van openstaande geldboetes te belasten. Gezien de al veel te hoge werkdruk binnen de politieorganisatie kunnen ze deze extra taak missen als kiespijn.

Inkomstenverlies overheid

De bonden zijn zich ervan bewust dat deze actie voor de overheid opnieuw tot een aanzienlijk inkomstenverlies kan leiden. Ze hopen het kabinet daardoor te prikkelen snel met initiatieven te komen om alsnog serieuze CAO-onderhandelingen  mogelijk te maken. De oproep blijft van kracht totdat een acceptabele nieuwe politie-CAO tot stand is gekomen.

De bonden laten de mogelijkheid open dat collega’s ondanks de actie een openstaande boete toch gaan innen. Het maken van een dergelijke uitzondering kan noodzakelijk worden geacht op basis van de aard van de overtreding of de identiteit van de dader.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):