zaterdag, 20. juni 2015 - 11:59

Brandveiligheid schiet tekort bij integrale veiligheidscontrole horeca Tiel

Man dreigt cafébezoekers neer te schieten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tiel

Op vrijdag 19 juni 2015 hebben de gemeente Tiel en politie team De Waarden een integrale horecacontrole georganiseerd.

Doel van de controle is het verbeteren van de veiligheid in de horeca. In totaal zijn vijftien eetgelegenheden, vijftien cafés en twee recreatie-inrichtingen gecontroleerd op de naleving van wetten en regels.

Roken

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit controleerde uitsluitend op de naleving van het rookverbod. Daarbij zijn twee boeterapporten uitgeschreven. Twee ondernemers kregen een officiële waarschuwing.

Brandveiligheid schiet tekort

De brandweer is van mening dat het (brand)veiligheidsbewustzijn in veel gevallen helaas nog tekort schiet, ondanks dat hier al vele jaren op gecontroleerd wordt. Ook dit jaar zijn namelijk bij diverse horecabedrijven tekortkomingen geconstateerd, zoals ongekeurde blusmiddelen en defecte vluchtwegaanduidingen. Dit zijn geen zaken waar direct op gehandhaafd moet worden. In twee gevallen was de brandwerende scheiding niet in orde en hier volgt een hercontrole op.

Toezicht en Handhaving stelde vast dat bij drie horecabedrijven geen leidinggevende aanwezig was. De ondernemers krijgen van de burgemeester een formele waarschuwing. Bij een zestal ondernemingen kon geen vergunning worden getoond en er zijn twee terrassen geconstateerd waar geen vergunning voor verleend was. In een alcoholvrij horecabedrijf was toch sterk-alcoholhoudende drank aanwezig. Daarvoor krijgt de ondernemer een waarschuwing.

De Arbeidsinspectie heeft in een geval een waarschuwing gegeven voor overtreding van de Arbeidstijdenwet. Verder namen ook de vreemdelingenpolitie, Belastingdienst, de Kansspelautoriteit en een toezichthouder Bouwregelgeving aan de controle deel. Zij hebben ter plaatse geen actie hoeven ondernemen.

Provincie:
Tag(s):