zaterdag, 20. juni 2015 - 23:06

Politie lost schot bij aanhouding verdachte Den Haag

Politie lost schot bij aanhouding verdachte Den Haag
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Bij een ruzie in de Hobbemastraat zaterdagavond was sprake van een vuurwapen. Kort daarop werd een verdachte aangehouden nadat hij met een auto was weggereden. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot. Ook een tweede verdachte werd aangehouden.

De politie ging direct ter plaatse toen de uit de hand gelopen ruzie werd gemeld. Een verdachte reed weg in een auto, maar agenten zagen hem al snel rijden. Ze hielden de bestuurder, een 49-jarige man uit Den Haag, aan.

Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen gebruikten agenten bij de aanhouding de zogenaamde autoprocedure, waarbij de politiemensen hun dienstwapen op de auto richten. Tijdens deze procedure zagen de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Niemand raakte gewond. In de auto, die werd stilgezet bij de Vaillantlaan, zaten geen andere inzittenden. De auto werd inbeslaggenomen voor onderzoek.

Bij het incident gedroeg een omstander zich recalcitrant naar de aanwezige politieagenten. De 20-jarige Hagenaar bleek een familielid te zijn van de zojuist aangehouden bestuurder. Vanwege zijn beledigingen werd ook de 20-jarige aangehouden, daarnaast onderzoekt de politie zijn aandeel in de familieruzie en de bedreiging. Het duo zit vast en wordt verhoord.

Provincie:
Blik op 112: