zondag, 21. juni 2015 - 17:13 Update: 21-06-2015 19:01

Politie doorzoekt bedrijfspand in onderzoek Freddy Jansens

Politie doorzoekt bedrijfspand in onderzoek Freddy Jansens
Foto: fbf archief
Hulten

Politie en justitie hebben zaterdagavond een doorzoeking gedaan in een bedrijfspand in Hulten. Volgens Omroep Brabant had de inval te maken met de vondst van lichaamsdelen van Freddy Jansens eerder deze maand in een kanaal in Den Hout.

Tot zondagmiddag werd het pand hermetisch afgesloten en bewaakt door vijf zwaarbewapende agenten met mitrailleurs. Het bedrijfspand zou toebehoren aan Jan B. die meerdere keren met de politie in aanraking is geweest voor hennepkwekerijen en een veroordeling voor het in brand steken van een café.

De politie en justitie hebben opvallend veel maatregelen genomen om de zoeking aan het zicht te ontrekken. Een woordvoerder van de politie laat weten niets over de zaak te kunnen zeggen.

De nabestaanden van Freddy Jansens zijn onthuts over de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de dood van Freddy. Tegenover de regionale omroep zegt de familie: ‘Politie en justitie zijn totaal onzorgvuldig met deze informatie omgegaan. Ze hadden de nabestaanden van Freddy beter moeten inlichten.’

De familie noemt het ‘wrang’ dat zij niet van tevoren zijn ingelicht. ‘"Ik heb nog nooit van die Jan B. gehoord. Dat moet ik maar op internet lezen. Dat slaat toch nergens op? We staan volledig machteloos hierin, wij willen gewoon afscheid kunnen nemen van Freddy. Maar we weten helemaal niet wanneer het lichaam wordt vrijgegeven. Dat zullen we ook wel moeten horen van de media.’

Provincie:
Blik op 112: