maandag, 22. juni 2015 - 7:59 Update: 22-06-2015 8:38

Evaluatierapport rond moord Els Borst: 'Politie faalde'

Evaluatierapport rond moord Els Borst: 'Politie faalde'
Foto: fbf archief
Bilthoven

Het evaluatierapport over het optreden van politie, OM en hulporganisaties rond de moord op Els Borst wordt gevreesd. Het rapport zou met conclusies komen die vooral vernietigend zijn voor de politie.

Dat melden de kranten van Regionale Dagbladen Combinatie maandag op basis van ingewijden. Het rapport wordt donderdag openbaar gemaakt. De conclusies in het rapport zouden zo hard zijn dat wordt gevreesd voor de positie van korpschef Gerard Bouman. Bouman is de hoogste  baas van de Nationale Politie. Hij ligt al langer onder vuur vanwege een niet-goedlopende reorganisatie en een conflict met zijn personeel.

De man die verdacht van de moord op Els Borst, de 39-jarige Bart van U., meldde zich een paar weken voor de moord in paniek op het hoofdbureau van de politie in Rotterdam en zou volgens het rapport dringend om hulp hebben gevraagd. 'Anders gaat het niet goed'. Maar die hulp zou hij niet hebben gekregen. Ondanks het feit dat Van U. een aantal keren nadrukkelijk  bij het bureau en bij gevangenissen verzocht om te worden vastgezet, en ondanks een openstaande celstraf, gebeurde dat niet.

Provincie:
Tag(s):