maandag, 22. juni 2015 - 9:58 Update: 22-06-2015 10:09

Vrouw die met gestolen bankpas pinde door kijkers herkend

Vrouw die met gestolen bankpas pinde door kijkers herkend
Foto: Archief EHF
Houten

Een 78-jarige vrouw doet op 4 december 2014 boodschappen bij de supermarkt in winkelcentrum Het Rond. Daarna koopt ze nog iets bij een andere winkel. Beide keren rekent ze af met haar bankpas. Even later ontdekt ze dat haar portemonnee met daarin haar bankpas is gestolen.

Dat is waarschijnlijk in de lift gebeurd. Een nog onbekende vrouw nam even later met de gestolen bankpas geld op. De politie zocht de verdachte en haar handlanger. Inmiddels weet de politie wie de verdachte is.

Het tv-programma Bureayu Hengeveld van RTV Utrecht besteedde op 6 mei 2015 aandacht aan deze zaak. Als de bejaarde in de lift van de parkeergarage staat, stapt er een man met een winkelkarretje bij haar in de lift. Als ze de lift verlaat, stapt de man ook uit en loopt gehaast weg. Waarschijnlijk had hij haast, omdat hij in de lift de portemonnee van de bejaarde had gestolen. De vrouw ontdekt de diefstal als ze haar tas in de auto zet, want de tas voelt ineens een stuk lichter aan. Ze loopt terug naar de supermarkt en de andere winkel en als ze in de gaten krijgt dat haar portemonnee daar niet ligt, blokkeert ze haar bankpas.

Maar dan is daar al mee gepind. En dat gebeurt vrijwel meteen nadat de man de portemonee heeft gestolen, bij een automaat van de bank aan het Schonenburgseind, aan de rand van winkelcentrum Het Rond. Op de beelden is te zien dat een vrouw pint met de gestolen pas. Zij pint 1250 euro van de rekening van de bejaarde. De pinnende vrouw is door kijkers herkend en die hebben de politie getipt. De politie weet dus inmiddels wie de verdachte is zet het onderzoek voort.

Provincie:
Tag(s):