maandag, 22. juni 2015 - 10:10 Update: 22-06-2015 15:20

Jongen bespaart boete 35,- euro door zich tien keer op te drukken in trein

Tien keer opdrukken in trein om boete te ontlopen
Foto: Facebook Stef Hagedoorn
Zwolle

Een boete van 35 euro of tien keer opdrukken? Dat was afgelopen weekend het voorstel van een controleur aan een jongen die vergeten in te checken. Hij koos voor het laatste, zo meldt het AD.

Op het traject Zwollen-Emmen werd vrijdagavond gecontroleerd. De jongen vertelde de controleur dat hij was vergeten in te checken. De conducteur bedacht ter plekke een creatieve oplossing: de jongen mocht kiezen tussen een boete of 10 keer opdrukken in een overvolle coupe. Hij koos voor het laatste.

Reizigers Stef Hagedoorn, geen bekende van het 'slachtoffer' filmde de 'straf' en zette het filmpje op zijn Facebook. Op het filmpje is te horen dat de overige reizigers het wel eens zijn met de ludieke 'straf'. De jongen kreeg na zijn sportieve opdruksessie dan ook geen boete.

Een woordvoerder van Arriva laat tegenover het AD weten: "Mocht het zo gegaan zijn zoals in het bericht bij het filmpje staat, dan is dit uiteraard niet conform ons beleid. We zoeken dit intern verder uit." De redactie van BlikopNieuws vindt het een geweldig optreden van beide partijen.

 

Provincie:
Tag(s):