maandag, 22. juni 2015 - 11:59 Update: 22-06-2015 13:53

Zeven illegale vluchtingen uit vrachtwagen Wijchen gehaald

Vrachtwagenchauffeur ontdekt bij het lossen zeven illegale vluchtelingen
Foto: Archief EHF
Wijchen

In de Gelderse plaats Wijchen zijn maandagmorgen zeven illegalen vluchtelingen uit een vrachtauto gehaald. Dit meldt de politie maandag.

Dat gebeurde op industrieterrein Bijsterhuizen. De zeven illegalen zaten in een container op een Ierse vrachtwagen. Dit meldt Omroep Gelderland. De vrachtwagenchauffeur ontdekte hen bij het lossen van zijn wagen op het bedrijventerrein. Het zou gaan om vijf Syriërs en twee Iraniërs.

De mannen waren waarschijnlijk in de veronderstelling dat de vrachtwagen naar Calais, Hoek van Holland of een andere Noordzeehaven zou gaan. Veel illegalen willen naar Groot-Brittannië. De politie heeft hen aangehouden en zal ze overdragen aan de vreemdelingenpolitie.

Nederlandse transporteurs maken zich de laatste weken veel zorgen over verstekelingen die in Hoek van Holland aan boord stappen van vrachtwagens die naar Groot-Brittannië gaan. Als een vrachtwagenchauffeur betrapt wordt met een vluchteling aan boord, wordt hij verdacht van mensensmokkel en krijgt hij een boete van 2500 euro per illegale medereiziger.

Provincie: