maandag, 22. juni 2015 - 14:44 Update: 22-06-2015 15:12

Douanepersoneel gaat actievoeren, lange wachtrijen op Schiphol

Douanepersoneel gaat actievoeren, lange wachtrijen op Schiphol
Foto: Archief EHF
Schiphol

Het Douanepersoneel gaat begin volgende week actievoeren voor een beter CAO RIJK. Dit met de vakbond FNV maandag.

'Lange wachtrijen'

'Maandag voeren de medewerkers van de Douane actie in de vorm van 100% controles in de Rotterdamse havens en dinsdag op Schiphol. Daarbij worden alle tassen en goederen gecontroleerd. Zo wil het douanepersoneel een goede cao Rijk afdwingen. Reizigers moeten die dagen rekening houden met langere wachtrijen', aldus het FNV.

De actie geldt alleen voor inkomende reizigers en goederen. Dat kan zorgen voor langere wachtrijen bij de goederenaangifte en bagagebanden. Het douanepersoneel, vallend onder de cao Rijk, voert actie voor een fatsoenlijke loonsverhoging en werkzekerheid. 

In mei zijn de rijksambtenaren gestart met estafette-acties door het hele land. Omdat minister Blok nog geen gehoor heeft gegeven aan de eisen van de rijksambtenaren verharden de acties vanaf volgende week om de druk meer op te voeren.

Al vier jaar nullijn

Rijksambtenaren voeren samen met de vakbonden FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF actie voor een nieuwe cao. De cao is al ruim vier jaar geleden verlopen en sindsdien staan de rijksambtenaren op de nullijn. Er zijn al acties geweest in Rotterdam, Arnhem, Leeuwarden en Amsterdam. Maandag 22 juni vinden werkonderbrekingen plaats bij de Belastingdienst in Venlo.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):