maandag, 22. juni 2015 - 15:20 Update: 22-06-2015 16:09

Go Ahead Eagles moet zonder fans naar Hongarije

Go Ahead Eagles moet zonder fans naar Hongarije
Foto: Archief EHF
Deventer

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Go Ahead Eagles mag geen publiek meenemen naar de eerste officiële Europese wedstrijd in bijna vijftig jaar. Tegenstander Ferencvaros moet nog een straf van de UEFA uitzitten.

Dat betekent een bittere pil voor de Deventer club. Wekenlang was uitgekeken naar de loting van de eerste voorronde van de Europa League. Zojuist kwam als tegenstander de Hongaarse bekerwinnaar Ferencvaros uit de koker. Maar daarop volgde direct een flinke tegenslag.

De thuisploeg kreeg in september 2014 een straf opgelegd van de UEFA. Nadat de club in de eerste voorronde tegen Sliema Wanderers vanwege racistische spreekkoren, gingen de fans in de volgende ronde tegen HNK Rijeka opnieuw in de fout. 

De UEFA bestrafte de club niet alleen met een geldboete van 50.000 euro. Ook mocht er geen publiek bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd aanwezig zijn. Voor bezoekende fans wordt geen uitzondering gemaakt. Ferencvaros kent sowieso een beruchte aanhang. Helaas kan ook Ajax daarover meepraten.

Categorie:
Provincie: